Licencēt spēlētāju

Baldones komanda nosargā Latvijas Kauss regbijā 7 čempionu titulu

Baldones komanda nosargā Latvijas Kauss regbijā 7 čempionu titulu
21-05-2023

Šodien, 21.maijā pirms brīža, Baldones stadionā noslēdzās ikgadējais Latvijas kauss regbijā 7 vīriešiem. Pēc spraigām cīņām trīs apakšgrupās un izslēgšanas spēlēs, par Latvijas Kauss 2023 ieguvējiem kļuva Baldones komanda.

 

Tā kā šogad Latvijas Kausā piedalījās 10 komandas, tās tika sadalītas trīs apakšgrupās. No apakšgrupām kā uzvarētājas izgāja pērnā gada čempioni Baldone, Miesnieki un Augļu serviss/Livonia komandas. Attiecīgi šīs komandas, kā arī Livonia otrais sastāvs, kas atlikušo komandu konkurencē no apakšgrupas izgāja ar labāko +/- koeficientu, turpināja cīņu par iekļūšanu finālā.

Izslēgšanas spēlēs Baldone pārspēja Sporta punkts/Livonia, savukārt otrajā pusfinālā Livonia pirmais sastāvs atzina Miesnieki pārākumu.

Līdz ar to finālā tikās aizvadītās sezonas finālisti – Baldone un Miesnieki.

Mazajā finālā jeb cīņā par 3.vietu attiecības skaidroja divas Livonia komandas. Lai gan spēle tika aizvadīta viena kluba ietvaros, neviena no komandām negrasījās dot atlaides. Spēle izvērtās ļoti interesanta un spraiga, par ko arī liecināja puslaika rezultāts. Pēc nospēlētām pirmajām 7 minūtēm Augļu serviss/Livonia bija vadībā vien ar 3 punktiem –17:14. Lai nu kā otrajā puslaikā Livonia pirmais sastāvs salika visu pa vietām un uzvara ar rezultātu 36:19.  

Finālā pirmie vadībā pēc Alekša Eglīša piezemējuma izvirzījās Baldone – 7:0. Tomēr pirmā puslaika turpmākās minūtes izvērtās Baldonei gaužām nelabvēlīgas. Komandas līderis Elmārs Šefanovskis nopelnīja dzelteno kartiņu, savukārt vēl pēc brīža Lauris Dūzelis iedzīvojās traumā. Miesnieki izmantoja situāciju un veica piezemējumu – 7:7. Tomēr Baldone pēdējās 1.puslaika minūtēs spēja atgūties un guva vēl 5 punktus, izvirzoties nedrošā vadībā ar 12:7.

Otrajā puslaikā Miesnieki jau pirmajā minūtē iedzīvojās dzeltenajā kartiņā un Baldonei bija lieliska iespēja vērpt nākošos uzbrukumus. Tas viņiem arī izdevās un baldoniešu Ivars Eglis veica vēl vienu piezemējumu, palielinot pārsvaru līdz 17:7. Spēle bija emociju pilna un abas komandas vēl pa reizei spēja uzlauzt pretinieka aizsardzību. Miesnieki otrajā puslaikā veica spēlētāju nomaiņas, mēģinot lauzt spēles gaitu, bet Baldone tā arī neļāva kārtīgi ieskrieties miesnieku regbistiem. Līdz ar to spēles laikam iztekot, Baldone svinēja uzvaru ar 24:12 un nosargāja pērn iegūto Latvijas Kausa čempionu titulu.

 

Līdz ar to baldonieši apstiprina pērn Baldones komandas trenera Elmāra Šefanovska teikto, ka Baldone ir Latvijas regbija galvaspilsēta.

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts jaunais un talantīgais Augļu serviss/ Livonia spēlētājs Ruslans Sosnars.

 

Sveicam uzvarētājus un aicinām visus uz Latvijas Čempionāta regbijs 7 vīriešiem spēlēm, kas norisināsies jau nākošās nedēļas nogalē.