Licencēt spēlētāju

Miesniekiem 3 dzeltenās kartiņas un uzvara Latvijas Čempionāta “zelta spēlē”

Miesniekiem 3 dzeltenās kartiņas un uzvara Latvijas Čempionāta “zelta spēlē”
13-08-2022

Šodien, 13.augustā Latvijas Čempionāta (LČ) ietvaros norisinājās Latvijas regbija divu līdervienību - Miesnieki/Ķekava un Livonia – savstarpējais duelis. Interesantā cīņā ar 33:20 uzvaru guva Miesnieku regbisti.

 

LČ regbijā-15 norisinās divos apļos, kur komandas izspēlē divas savstarpējas spēles. Pēc šo spēļu rezultātiem tiek noteikti čempioni. Tā kā šī bija Livonia un Miesnieki otrā spēle čempionātā, tad tā praktiski izšķīra, kura no komandām iegūs Latvijas čempionu titulu 2022.

 

Pirmā savstarpējā spēle pirms mēneša noslēdzās ar +3 Miesnieku labā (26:23), tādēļ Livonia komandai šajā spēlē derēja tikai uzvara ar +4 punktiem.

 

Jau no spēles pirmajām minūtēm komandas izvērsa ātru regbiju. Regbisti apmainījās ar uzbrukumiem, tomēr spēle pārsvarā notika laukuma vidusdaļā.

 

Pāris spēles saasinājumus panāca ar 13.numuru spēlējošais Miesnieku Ričards Iesalnieks, pārraudams pretinieku līniju, tomēr arī mājinieki Livonia spēlēja precīzi un visus pretinieku uzbrukumus neitralizēja.    

 

Spēles 9.minūtē viesi tika pie pirmā reālā punktu gūšanas momenta – pēc Livonia noteikumu pārkāpuma soda sitienu precīzi realizēja Juris Iesalnieks. Rezultāts 3:0 vadībā Miesnieki.

 

Komandas turpināja spēlēt līdzīgu spēli, tomēr pie reālām izdevībām aizvien biežāk pirmajā puslaikā tika Miesnieku regbisti. Kādā spēles epizodē Elmārs Šefanovskis veiksmīgi pārtvēra pretinieku piespēli un veica izrāvienu pāri pus-laukumam. Punkti gan netika gūti, tomēr Miesnieki aizvien vairāk sāka uzkavēties Livonia laukuma pusē.

 

Tā spēles 15.minūtē vēl viena soda sitiena realizācijas iespēja radās viesiem un Juris Iesalnieks bija nekļūdīgs – 6:0.

 

Vēl pēc 7 nospēlētām minūtēm Miesnieku Toms Asejevs pamanīja “caurumu” mājinieku aizsardzībā un veica pirmo piezemējumu šajā spēlē. Precīzs arī J. Iesalnieka realizācijas sitiens un pēc nospēlētām 22 minūtēm titulētākā Latvijas regbija komanda Miesnieki bija panākusi 13:0.

 

Šāds spēles sākums, iespējams, radīja nelielu apjukumu Livonia rindās – bloķēts Livonia līdera Donovan DuRandt sitiens ar kāju Elmāra Šefanovska izpildījumā ļāva Miesniekiem savērpt vēl vienu efektīvu uzbrukumu. Tas noslēdzās ar vēl +7 punktiem. Spēles 26.minūtē Miesnieki jau vadībā ar 20:0.   

 

Šķiet, neviens nebija gaidījis šādu spēles sākumu. Miesnieku efektīvie uzbrukumi uz Livonia regbistiem iedarbojās kā auksta duša. Mājinieki izdarīja masīvu spiedienu ar smagajiem spēlētājiem un bija vien pāris metru attālumā no piezemējuma. Tomēr spēles tiesnešu komanda konstatēja, ka Miesnieki regbisti aizstāvoties ir spēlējuši bīstami. Tādā veidā spēles 29.minūtē Miesnieki regbisti izpelnījās uzreiz 2 dzeltenās kartiņas – uz 10 minūtēm laukumu atstāja viens no komandas līderiem Toms Asejevs un ar 6.numuru spēlējošais Georgijs Kirillovs.

 

Livonia, nu jau spēlējot divu vīru vairākumā, turpināja aktīvi uzbrukt visos flangos. Neviens no spēlētājiem punktus gan neguva, bet tā kā Miesnieki nopelnīja četrus sodus pēc kārtas, spēles galvenais tiesnesis Kārlis Sarkans fiksēja tehnisko piezemējumu un realizāciju par labu Livonia. Spēles 32.minūtē rezultāts 20:7.

 

Pirmā puslaika noslēgumā laukumā atgriezās divi noraidītie Miesnieku spēlētāji (šajā laikā zaudēti 7 punkti), tomēr jau pēc 1 minūtes laukumā valdošo spriedzi neizturēja viesu komandas kapteinis Emīls Balodis – par atkārtotu tiesnešu lēmumu apstrīdēšanu izpelnījās dzelteno kartiņu.   

Līdz ar to pirmā puslaika sausais atlikums – 20:7 vadībā Miesnieki, turklāt viesu kontā jau 3 dzeltenās kartiņas.

 

 

Otro spēles puslaiku Livonia iesāka spēlējot vairākumā un aktīvi centās izmantot šo priekšrocību.

 

Otrajā puslaikā abu komandu izpildījumā bija vērojamas aizvien vairāk kļūdu, kas arī bīstamus uzbrukumus neļāva noslēgt ar punktu guvumiem.

 

Pie punktiem mājiniekiem izdevās tikt tikai, kad Miesnieki jau spēlēja pilnā sastāvā. Noteikumu pārkāpums un Livonia 10.numurs Donovan DuRandt tika pie iespējas realizēt soda sitienu. Tas bija precīzs un spēles rezultāts 20:10 vadībā Miesnieki.

 

Vēl pēc 5.minūtēm Juris Iesalnieks ar precīzi izpildītu soda sitienu pieplusoja vēl 3 punktus Miesnieku rēķinam, panākot 23:10.  

 

Vienā no spēles epizodēm īpaši pašaizliedzīgu spēli demonstrēja Miesnieku 13.numurs Ričards Iesalnieks – viena Livonia uzbrukuma laikā viņš veica trīs efektīgus tvērienus, vienā no tiem gūstot galvas traumu un “uz asinīm” tika nomainīts. 6 minūtes vēlāk gan Ričards, jau salāpīts, atgriezās laukumā un turpināja spēli.

 

Spēles noslēguma nogrieznī – pēdējās 20 minūtēs – mājinieki pamazām pārņēma iniciatīvu un izdarīja aizvien vairāk uzbrukumus, iespiežot Miesniekus to laukuma pusē. Tomēr spiediens nerezultējās ar gūtiem punktiem.

 

Veiksmīgāki turpmākajās minūtēs atkal bija Miesnieki – vēl viens tāls un precīzs soda sitiens Jura Iesalnieka izpildījumā uz rezultāts 26:10.

 

Spēles pēdējās 15 minūtēs Miesnieki centās palēnināt spēles tempu un spēlēja no aizsardzības pozīcijām, tikai pa retam veicot kādu pretuzbrukumu. Lai nu kā, bet sporta veiksme un komandas gars turpināja pavadīt Miesnieku regbistus – viens no šādiem pretuzbrukumiem pārrāva Livonia aizsardzību un Hardijs Nungurs, Miesnieku atbalstītāju ovācijām skanot, pieplusoja vēl 5 punktus viesu kontam. Precīzs arī Jura Iesalnieka realizācijas sitiens un Livonia cerības uz uzvaru vien 7 minūtes pirms spēles beigām bija gandrīz izgaisušas – 33:10.

 

Tomēr Livonia regbisti nebūtu vairākkārtēji Latvijas čempioni, ja padotos un neturpinātu cīnīties par katru punktu. Spēles pēdējās minūtēs viņi iespēja divas reizes pārraut viesu aizsardzības līniju un piezemēt bumbu realizācijas laukumā.

 

Diemžēl ar to spēles likteni mājiniekiem vairs neizdevās mainīt. Miesnieku iekrātais punktu pārsvars bija pārāk liels, tādēļ skanot spēles noslēguma svilpei, rezultāts 33:20 par labu Miesnieki regbistiem.

 

Līdz ar to divu spēļu kopsummā pārliecinošu dominanci šogad ir nodemonstrējuši Miesnieki/Ķekava regbisti un vairāk nekā skaļi ir pieteikuši sevi 2022.gada regbijs-15 čempionu titulam.

 

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti