Licencēt spēlētāju

Noskaidroti U16 Latvijas čempioni

Noskaidroti U16 Latvijas čempioni
19-09-2022

U16 Latvijas Čempionāta turnīrs, kas šogad notika četros posmos, ir noslēdzies!

 

Pēdējo divu gadu čempioni – RK Mītava – U16 jauniešu grupā šogad nepretendēja uz atkārtotu titulu (visos posmos izcīnītas 4.vietas), tādējādi dodot iespēju citām Latvijas regbija komandām dalīt čempionāta godalgu pjedestālu!

 

Ja sezonas sākums komandām iesākās ar mainīgām sekmēm, tad jau pēdējos divos posmos izkristalizējās favorīti. Ar katru nākošo posmu Livonia regbija mašīna darbojās aizvien pārliecinošāk. Jautājums bija tikai viens – kāds izskatīsies trijnieks kopumā!

 

Ar pārliecinošu sezonas noslēgumu, ceturtajā posmā uzvarēja un par jaunajiem čempioniem U16 vecuma grupā kļuva Livonia regbisti!

 

 

 

Tāpat visas sezonas garumā Livonia komandas spēlētāji Gļebs Vorobjovs un Ruslans Sosnars savā starpā dalīja rezultatīvāko spēlētāju apbalvojumus! Kopvērtējumā Ruslans Sosnars izrādījās nedaudz, nedaudz rezultatīvāks par savu komandas biedru – kopumā iekrāti 245 punkti (Gļebam Vorobjovam 237 punkti).

 

Komandu rezultatīvākie spēlētāji šajā sezonā

Sīva spēkošanās par vicečempionu titulu līdz pat pēdējam čempionāta posmam pastāvēja starp Baldones un Elejas regbistiem. Pirms noslēdzošā posma elejieši kopvērtējumā bija viena punkta vadībā, kas nozīmēja – Baldone/ĶNSS bija nepieciešama augstāka vieta pēdējā posmā. Tomēr čempionāta noslēgums veiksmīgāks izrādījās Elejas regbistiem – otrā vieta posmā un arī kopvērtējumā.

 

Līdz ar to Baldone/ĶNSS ierindojās godpilnajā 3.vietā.

 

   

 

 

Prieks, ka sezonas pēdējā posmā U16 čempionātam pievienojās jauna komanda – Griežņi/RTK, kam šī bija laba pieredze un pirmais atskaites punkts, pamazām sākot domāt par 2023.gada sezonu!

 

Sveicam uzvarētājus!